eroakirkosta.fi

maanantai 3. maaliskuuta 2008

Greetings from Ho Chi Minh city

Nettikahviloita on melkein yhta paljon kuin mopoja tassa kaupungissa, mutta nyt loytyi sellainen minne jopa mahtuu sisaan.

Niin noista mopoista pakko sanoa heti alkuun...tassa kaupungissa on 7 milj ihmista (ja asumme aivan ydinkeskustassa) ja mopoja 3,5 milj. Oi, mika jalankulkijan unelma. Katua ylittaessa on kaksi saantoa: ala ikina juokse ja ala ikina ikina ikina (IKINA) pysahdy! Kahden paivan sisalla on jo nakynyt yksi mopoilija-raato ja kolmen taksin sivuttaisketjukolari (mikas olisi oikea termi, kun yksi taksi on jaanyt kahden muun valiin puserruksiin?). Liikennevaloja ei ole tai niita ei vain seurata, niiden sijasta toimii tootti, jolla ilmoitetaan etta "hellurei, mie olen tuloshaaaaa".

Lampoa on ollut noin 30c ja aurinko on polttava. Ilmankosteus on viimeisimman tarkistuksen mukaan 99%. Tai silta se tuntuu saatana.

Tinkiminen on ollut hauskaa, tosin sydantaraastavaa! hinnasta voi hyvalla omallatunnolla pudottaa 75% pois ja sarkee sydamen, kun myyja nyyhkien kertoo mika ostohinta on ollut. Kuuluu asiaan, ja kun rahat ovat myyjan kourassa, on taman hymy niin levea, etta tuntee itsensa huijatuksi. Minua ei siltikaan haittaa, etta paita, poksyt ja juhlakengat maksoivat yhteensa hieman yli 10e. Vertailun vuoksi voisin myos kertoa, etta tupakka-aski on 0,70e (kallein merkki kaupassa), kaksien lasien teetatys 140e ja tunti nettikahvilassa 0,30e tai jos ostaa juoman, niin koneen kaytto on ilmaista.

Huomenna liikumme 1000km, hmmmh, "johonkin" suuntaan (tahtoisin ehdoittaa pohjoista..) Hoi anin kaupunkiin, missa olisi tarkoitus viipya 8 yota. Tosin meinasin jo melkein hommata itseni jo Helsinki-Vantaalla etta Ahmedabadissa lentokentan putkaan, joten mikaan ei ole varmaa.



ps. Ahmedabad oli aivan upean byrokraattinen. Ja sovinistinen. Ja koko ajan sai pelata, etta tulee pulunpaskaa niskaan. Mut hei kato muuten oli iha jees.

pss. Teksti on lyhyt, koska on hidasta kirjoittaa. Voin demonstroida milta teksti nayttaa jos sen vain napyttelee:

Teksti on lyhyt, kóka on hidáta kịoittâ. Voin demỏntoida milta teksti nayttâ jó sen vain napyttelê


etta nain.

4 kommenttia:

Mierolainen kirjoitti...

Jei!!! Kuulostaapa kivalle menolle. Suurkaupunkien katusäännöt ovat kuin vapaaottelussa konsanaan.

Et oo vissiin kovin koukussa kun heti postaamassa sieltä? Kävin viime syksynä euroopassa ja oli ihan hirveät vieroitukset kun oli 12 päivää poissa netistä. Huh. NEVER AGAIN :D

Kata kirjoitti...

on khyl tosissaan hyvä fiilis vieläkin, ihan ku oisin kestokännissä =) Ja sinä senkin olet vain siellä naatiskelemassa olostasi, ihan kateelliseksi tulee tai jotain =)

ZindzA kirjoitti...

Mäkin haluuuuuuuuun!!!!!!!!!!! täällä on perkele kunnon talvimyrsky meneillään että ole sinä vaan siellä auringonpaisteessa perkele!=@
ja miksi ihmeessä sinä olet meinannut päästä kahdella lentökentälä putkaan....???=O

Mierolainen kirjoitti...

Hei, viittisitsä nyt jo tulla tietokoneelle sieltä?