eroakirkosta.fi

keskiviikko 23. heinäkuuta 2008

Perkeleen Miero

Menikin rontti postaamaan Satunnaisella haulla tapahtuneen artikkelin..tietenkin klikkasin sitä, ja uskon, että satunnainen haku ei olekaan ihan niiiin satunnainen vaan oikeasti se ehkä tietää mitä pitäisi pistää esille. Kunnes sain tulokseni..jumalauta.

Pasi (Basilius) Jääskeläinen [1] (30. toukokuuta 1869 Haapavesi23. tammikuuta 1920 Helsinki) oli suomalainen laulaja, näyttelijä ja kanteleensoittaja. Jääskeläinen oli Suomen ensimmäisiä kuplettilaulajia. Hän oli mukana ensimmäisessä Helsingissä järjestetyssä levytystilaisuudessa 1904 ja levytti vuosien 1904–1911 aikana kymmeniä levyjä. [2]

Jääskeläinen opiskeli Oulun suomalaisessa yksityislukiossa vuosina 1879–1882. Lukkari- ja urkuritutkinnon hän suoritti Oulun lukkarikoulussa v. 1887.

Jääskeläinen esitti lähinnä suomalaisia kansanlauluja, mutta myös Oskar Merikannon kappaleita sekä Hjalmar Nortamon tekstittämiä Rauman murteelle tehtyjä lauluja. Jääskeläinen esiintyi myös amerikansuomalaisille Yhdysvalloissa vuonna 1902. [3]

Pasi Jääskeläinen toimi myös näyttelijänä ja perusti Suomalainen Operetti -nimisen teatteriseurueen. Haapavedelle hän perusti kantelepajan, joka toimi pari vuotta, kunnes se lopetettiin kannattamattomana vuonna 1904 [4]. Vuosina 1912–1915 hän julkaisi myös neljä sävyltään kepeää huvi- tai laulunäytelmää. [5].

2 kommenttia:

Kääpis kirjoitti...

onneks mä en tajuu vittu mitään tosta.

Mierolainen kirjoitti...

HAHAHAHA!! Eikö olekin kivaa! Mun blogi siirtyy kohta siihen, että mä en enää kirjoita mitään vaan dataan siihen sellaisen automaation joka joka päivä vaan postaa Satunnaisen artikkelin.