eroakirkosta.fi

perjantai 4. tammikuuta 2008

Hooray for the julkinen terveydenhuolto!!

Opettavainen tarinamme alkaa keskiviikon vastaisena yönä noin klo 04, jolloin päätämme, että on aika viedä Vinkuva Kaikkonen lääkärilandiaan. Krapulamaisella nestehukka-pahoinvoinnilla alkanut tauti oli muuttunut alavatsaa kouristavaksi TUSKAKSI. Kaikki on mahdollista; virtsatien- tai munuaisen tulehdus, umpilisäke, vittumaisen ämmän syndrooma (esiintyy monilla, jotka kärsivät kroonisesta espoolaisuudesta...kai), gynekologiset vaivat (raskaus kohdun ulkopuolella, klamydia, hyppykuppa-nytt-sää-kuolet-sukupuolitauti jne)....

Klo 4.30
Saavumme lääkärilandiaan ja otamme samantien parit näytteet

Klo 7.20
Lääkärille no. 1, joka kertoo ensimmäisten kokeideni perusteella minulla olevan tulehdusarvot kohollaan. Odotamme vielä toisia tuloksia. Maha tutkitaan ja todetaan, ettei se ole umpilisäke.

Klo 7.30
Haen vastaantulosta lääkkeitä. Saan mini-ämpärin, missä killuu vai yksi (jonka epäilen vieläkin olleen plaseboa). Minulle ehdotetaan piikkiä kankkuun. Kieltäydyn.

Klo 9.30 (jotain..en enää tässä vaiheessa osannut lukea kelloa..)
Lääkärille no. 2, joka on luultavimmin nuorempi kuin minä. Gynekologinen tutkimus ja varmistus siitä, että en ole raskaana eikä muutakaan ongelmaa SIELLÄ.

Noin klo 10.30 (tai joskus tammikuussa..kai)
Kirurgiselle puolelle (siellä oli niitä ihmisperseitä makaamassa sängyissään samassa huoneessa ehkä ihan vitun monta, ahdisti), mistä minulle tarjottiin petipaikkaa. Kieltäydyin. Minulta mitattiin verenpaine ja kuume. Takaisin odottamaan.

Joskus klo 11 ja ikuisuuden välillä ehkä vuonna 2008, takuita ei ole..
Lääkärille no.3, joka tutkii mahani todeten, ettei ole umpilisäke. Diagnoosi: VATSATAUTI.

Eli siis nämä pitkään kouluttautuneet valioyksilöt toteavat 6,5h jälkeen, että ihminen joka syö ja juo normaalisti, ei oksentele eikä ripuloi, sairastaa VATSATAUTIA. Ja tämän selvittämiseen meni näin pitkä aika, 3 eri lääkäriä (+2 seuraajaa), kahdet labrakokeet ja yksi gynekologinen tutkimus. Toisin sanoen, en saanut mitään lääkkeitä, vain sairaslomaa ja "hyvää mieltä".


Tarinan opetus?! KÄYTÄ YKSITYISTÄ!!!!!!!!!

Ei kommentteja: