eroakirkosta.fi

tiistai 2. lokakuuta 2007

Ikea on paska maa.

Kaikkosen tytöt tarvitsevat uuden keittiön ja ajattelin, että IKEAsta voisi katsoa. Olen kadottanut kuvaston, joka JUURI TULI KOTIIN. Päätin mennä nettiin katsomaan IKEAn sivuilta malleja jo valmiiksi. Hmm. Kun klikkaat "keittiö"-kohtaa, mitään ei tapahdu. Noh, en lannistunut, vaan ajattelin vian olevan hetkellinen (olin väärässä) ja voisin katsastaa sänkytarjonnan. "Makuuhuone"-painike. Ei toimi.

Seuraava vetoni oli kokeilla "Tilaa kuvasto"-kohtaa. Helppoa ja kätevää. Täytin tietoni (oikeasti kaikki), mutta sivusta puuttui "Lähetä"-painike.

Päätin kokeilla "Kysy Annalta"-toimintoa ("interaktiivinen assistentti"). Eipä taida olla kovin aktiivinen, koska häneltä tulee vastaukseksi vain "Täältä löydät avoimet työpaikat niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Voit hakea kyseisiä työpaikkoja tämän sivun kautta tai jättää avoimen hakemuksen IKEA-tavarataloon." TAI "Olen pahoillani, mutta en nyt ymmärtänyt kysymystäsi. Voisitko täsmentää sitä tai esittää kysymyksesi toisin sanoin?" JA se interaktiivinen naama näyttää nyrpeyttä, kun ei ymmärrä kysymystäni. Niin.

Seuraavaksi Kaikkonen testasi ihanan IKEA-chatin (oikeasti). Arvatkaapa 10 kertaa toimiko? Jos vastasit "kyllä" olit ihan kerpeleen väärässä.

Soitin asiakaspalveluun. Siellä minua ohjailtiin tarkasti (tiedätte kyllä ne kamalat nauhoitukset), kunnes pääsin valikkoon missä sanottiin "kuvasto, paina (ja jotain, en nyt enää muista)". Painoin ja sieltä iloinen ääni kehoittaa minua tilaamaan kuvaston osoitteesta www.ikea.fi

Lopulta TOIMITUSJOHTAJA Kaikkonen soitti asiakaspalvelun yrityspuolelle (minne ei yllättäen ollut jonoa) ja sai asiansa hoidettua. Nyt elämä on helpompaa. Tai siis siihen asti, että pääsemme kokoamaan IKEA:n ihanan helppoja ja ihqja (niinpä) laatutuotteita. Niin.

Ei kommentteja: